Ayrılık, hayatınızdan birinin tamamen çıkmasıyla oluşan bir kayıp sürecidir. Artık bu kişiye bir kere daha dokunamayacak olmanın veya bunun varsayımının vermiş olduğu acıyı yaşarsınız. Bu acının temeli kaybediştir. Ayrılıklar hem bir ilişkinin sonu hem de yeni bir ilişkinin başlangıcıdır. Bu noktada önemli olan o sonu nasıl atlatabildiğiniz ve yeni başlangıca bu ayrılığın nasıl etki ettiğidir.
Ayrılıklarda bir noktada yas sürecidir. Bu yası yaşamak, kabul etmek ve üstesinden gelebilmek de ayrılık sürecini kapsamaktadır. Sağlıklı ve sağlam temelli ilişki adımları için bu süreci tamamlamak büyük yarar sağlayabilmektedir. Aynı zamanda bu süreçte yaşadığınız olumsuz duyguları da sağlıklı bir şekilde geride bırakabilmeniz için terapi süreci size destek olabilecektir. Ayrılıklarda şart olan yeni bir ilişki değildir. Fakat bu terapi süreciyle birlikte mevcut ilişkinin de ayrılık döngüsünden çıkıp sağlıklı bir ilişki ve iletişime dönüşmesi amaçlanmaktadır.
Ayrılıklar yaşandığında her zaman çevremizdeki arkadaş ve yakınlarımıza bu süreci açıklayamayabiliriz. Bu bazen yargılanma korkusu, bazen tekrar bir araya gelme ümidi bazen de anlaşılamayacağını düşünmekten kaynaklanabilir. Bu noktada ayrılık grup terapisinde aynı süreçleri yaşayan kişilerle yan yana gelerek bu kaygıların azalması mümkündür. Orada olan herkesin ortak konusu ayrılık olacaktır. Böylece hem anlaşıldığını hissedebilecek hem de yargılanma korkusu olmadan kendini ifade edebiliyor oluşunun rahatlığını yaşayabileceksiniz.
Ayrılık grup terapileriyle, ayrılık birçok farklı bakış açısıyla ele alınabilmektedir. Bununla birlikte her ayrılık derinlemesine incelenerek mevcut ilişkinin daha sağlam bir temelle devam edebilmesi veya yeni ilişkiye başlarken yaşanan ayrılıkla yüzleşerek sağlıklı bir ilişki zemini oluşturulması amaçlanmaktadır. Farklı kişiler, farklı hayatlar, farklı ayrılıklar ama aynı duygular, aynı acılar ve aynı isteklerle bir araya gelen farklılıkların benzerliği…